Megelőzés

6 órája

Ciolacu: A drogfogyasztás elleni küzdelmünk sikerét döntő módon meghatározza a megelőző intézkedések hatékonysága

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

A hatóságok drogfogyasztás elleni küzdelmének sikerét döntő módon meghatározza a megelőző intézkedések hatékonysága - jelentette ki kedden a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu Facebook-bejegyzésben üdvözölte az illetékes állami intézmények "erőfeszítéseit, éberségét és együttműködését", amelyeknek köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy nagy mennyiségű drog haladjon át az országon. "Gratulálok és elismerésemet fejezem ki mindazoknak, akik hozzájárultak a művelet sikeréhez. Példát mutattak professzionalizmusból, ezt kell folytatni" - fogalmazott Ciolacu.
A miniszterelnök ugyanakkor arról biztosította az illetékes hatóságokat, hogy a kormány a továbbiakban is támogatni fogja a kábítószer-ellenes intézkedések és politikák népszerűsítését az iskolákban, és segítséget kíván nyújtani a függőség kezelésében is. "Amikor gyermekeink és fiataljaink jelenéről gondoskodunk, nemzetünk jövőjéről is gondoskodunk" - tette hozzá.
Kedden őrizetbe vettek a hatóságok két férfit nemzetközi kábítószer-kereskedelem miatt, miután mintegy 15 tonna kokaint találtak a nagylaki országúti határátkelőnél ecuadori fagyasztott gyümölcsbe rejtve. A szállítmány a konstancai kikötőbe érkezett, és Hollandiába kellett volna eljutnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában