Árvízi védekezés

2 órája

Ciolacu: A hatóságok professzionálisan jártak el; Raed Arafat: ellenőrzés alatt van a helyzet

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök részvételével tartották meg hétfő reggel a belügyminisztériumban az árvízi védekezést koordináló parancsnokság ülését.
Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője az ülésen elmondta, hogy az elmúlt nap három vörös jelzésű riasztást adtak ki Galac megyére, illetve Bákó, Neamţ és Vrancea megyében is voltak érvényben azonnali (nowcasting) riasztások. "Jelenleg ellenőrzés alatt van a helyzet" - tette hozzá.
Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint a hatóságok professzionálisan jártak el, a megelőző intézkedésekkel sikerült elejét venni annak, hogy emberi áldozatokat követeljen a rossz idő. A kormányfő köszönetet mondott a tűzoltóknak, a csendőröknek, a katonáknak és a rendőröknek az elmúlt napokban, különösen a hétfőre virradó éjszaka a prefektusokkal és a helyi hatóságok képviselőivel közösen végzett munkájukért. "Az emberek visszatérnek az otthonukba, de továbbra is készültségben leszünk. Nincsenek áldozatok és ez a legfontosabb" - szögezte le.
Cătălin Predoiu belügyminiszter szintén köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az árvízi védekezésben és a kárelhárításban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában