Nyugdíj

2024.09.03. 18:08

Eddig 2853 nyugdíj-újraszámolási kérelmet találtak megalapozottnak

Illusztráció

Agerpres

Eddig összesen 62.600 személy kérte a területi nyugdíjpénztáraktól az újraszámolt nyugdíjáról szóló határozat felülvizsgálatát, és 2.853 személynek - az összes nyugdíjas 0,062 százalékának - fogadták el a kérelmét - számolt be keddi sajtótájékoztatóján Daniel Baciu.
Az Országos Nyugdíjpénztár elnöke elmondta, hogy a 62.600 kérést személyes audiencián, levélben vagy elektronikus formában juttatták el a megyei hivatalokhoz az újraszámolt járandóságukat kifogásoló nyugdíjasok. Megjegyezte, hogy rendkívül alacsony azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akiknek a kérését megalapozottnak találták. Baciu ígérete szerint a tévesen újraszámolt nyugdíjakról szóló határozatok korrigálása a lehető legrövidebb időn belül megtörténik.
Az intézményvezető emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint az újraszámolt járandóságukat kifogásoló nyugdíjasok a nyugdíjpénztári határozat kézhez vételétől számított 45 napon belül nyújthatják be a felülvizsgálati kérelmüket. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában