Előrejelzés

2 órája

Ezen a héten meleg lesz, jövő héten némileg lehűl az idő

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Országszerte változékony lesz az idő a következő periódusban. Ezen a héten helyenként 30 Celsius-fokos maximumok is várhatók, jövő héten azonban némileg csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 23. és október 6. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
A hétfői prognózis szerint Erdélyben csütörtökig 25 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, az azt követő két napban 3–4 fokkal nő, majd fokozatosan csökkenni kezd, szeptember utolsó napján nem lesz több 16 foknál. Ezt követően ismét emelkedni fog a hőmérséklet, a jövő hét végén 20–22 fok lesz. A minimumok a hét végéig 12–13 fok körül alakulnak, aztán a következő három éjszaka 6–7 fokra csökkennek, majd ismét nőni kezdenek, elérve a 7–9 fokot. Futó záporokra szeptember 25-e körül, illetve 28. és 30. között lehet számítani.
A Bánságban hétfőn és kedden 27 fokig melegszik a levegő, szerdán 3–4 fokkal hűvösebb lesz, majd ismét felmelegedés várható, pénteken 30 fok is lehet. Ezt követően szeptember végéig jelentős lehűlés következik, amelyet újabb felmelegedés követ, jövő héten ismét 23 fokos maximumokra lehet számítani. Az éjszakai minimumok az első héten átlagban 16, szeptember 29. és október 2. között 7–8, majd 9–11 fok körül alakulnak. Futó záporokra szeptember 24-én és 25-én, majd 28-án és 29-én lehet számítani.
Körösvidéken is változó lesz az időjárás ezen a héten, pénteken lesz a legmelegebb, 28–29 fokos maximumokkal, vasárnap azonban már csak 18–19 fokig melegszik fel a levegő. Jövő héten fokozatosan nőni fog a nappali csúcsértékek regionális átlaga, a hét végére elérve a 21–23 fokot. A minimumok a kezdeti 10 Celsius-fokról szeptember 28-ára 16 fokig nőnek, az azt követő három éjszaka 8–9 fokkal csökkennek, majd ismét emelkedni kezdenek, 10–12 fokig. Eső szeptember 25. körül, illetve 28. és 30. között várható.
A hegyekben ezen a héten a maximumok átlaga 15 és 21, a minimumoké 6 és 13 fok között változik. A jövő hét első két-három napján lehűlés várható, majd enyhül az idő, a nappali csúcsértékek 10 és 15, a minimumok 2 és 4 fok között alakulnak. Esőre szinte minden nap számítani lehet, szeptember végén és október elején kiterjedt területeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában