Áradás

3 órája

Fechet: Galac megyében várhatóan újra elönti a víz azokat a gazdaságokat, amelyeket legutóbb is elárasztott

Forrás: Meteoplus/Facebook

Agerpres

Zsákokkal kell megerősíteni az ideiglenes védműveket az érintett településeken a harmadfokú árvízvédelmi készültség hatályba lépéséig – jelentette ki a környezetvédelmi minisztérium vészhelyzeti bizottságának vasárnapi ülésén Mircea Fechet tárcavezető. A környezetvédelmi miniszter a harmadik egymást követő napon hívta össze a testületet, tekintettel a naponta frissülő meteorológiai és hidrológiai figyelmeztetésekre.

A minisztérium közleménye szerint az ülésen Mircea Fechet elmondta, hogy sajnálatos módon Galac megyében várhatóan újra elönti a víz azokat a gazdaságokat, amelyeket legutóbb is elárasztott. "A nagy folyókon nem számítunk problémákra, de a kis folyók gondot okozhatnak, ezért fel kell készülnünk a beavatkozásra. A harmadfokú árvízvédelmi készültség hatályba lépéséig mindent meg kell tennünk a védekezésért, és gyorsan mozgósítanunk kell erőinket" – idézte a közlemény a minisztert.

Az ülésen részt vett Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár is, aki beszámolt arról, hogy elrendelték a lakosság evakuálását az árvízveszélynek kitett területekről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában