Törvénytervezet

2 órája

Jóvátételben részesülhetnek mindazok, akik 1966 és 1997 között erkölcsi károkat szenvedtek a romániai gyermekotthonokban

Illusztráció

Agerpres

Jóvátételben részesülhetnek egy törvénytervezet szerint mindazok, akik 1966 és 1997 között erkölcsi károkat szenvedtek a romániai gyermekotthonokban.
A jogszabályjavaslatot a képviselőház jogi bizottságának elnöke, Laura Vicol kezdeményezte, és elsőként a szenátus fogja megvitatni.
A tervezetben szereplő jóvátételi intézkedések az 1966 és 1997 között a romániai gyermekotthonokban fizikai és lelki szenvedésnek kitett személyekre vonatkoznak, beleértve azokat is, akiket később Romániában vagy külföldön örökbe fogadtak.
A törvényjavaslat szerint mindazok közülük, akik jelenleg munkanélküliek, a szociális referenciamutató értéke 80 százalékának megfelelő összegű havi juttatásra lennének jogosultak életük végéig. A foglalkoztatottak mentesülnének a személyi jövedelemadó befizetése alól. Emellett mindannyian ingyenes pszichoterápiás ülésre vagy pszichológiai tanácsadásra lennének jogosultak legalább egy évig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában