Jutalom

Tegnap, 14:21

Pénzjutalmat kapnak azok a diákok, akik 10-esre vizsgáztak

Agerpres

Elfogadja a kormány szerdai ülésén a határozatot, amellyel pénzjutalomban részesíti az országos képességfelmérő vizsgán vagy az érettségin 10-es átlagot elérő diákokat - közölte a kabinet szerdai ülésének elején a miniszterelnök.
A kormányfő szerint azok a nyolcadik osztályt végzett tanulók, akik 10-es átlaggal zárták a képességfelmérőt, 2000 lejes, a színtízesre érettségizett diákok pedig 5000 lejes pénzdíjat kapnak.
Az intézkedés összesen 154 tanulót érint, 2024-ben ugyanis 80 érettségiző és 74 nyolcadik osztályt végzett diák vizsgázott 10-esre - tette hozzá Marcel Ciolacu. A 74 nyolcadik osztályos tanuló, aki az idei képességfelmérő vizsgán 10-es átlagot ért el, 2000 lejes, az idei nyári vizsgán színtízesre érettségiző 80 diák pedig fejenként 5000 lejes pénzjutalomban részesül.
A pénzjutalmak összegét, 548 ezer lejt, az oktatási minisztérium idei költségvetéséből különítik el. A jogosultak listáját és a jutalmak átutalási módját rendelettel hagyja jóvá majd a tanügyminiszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában