Áradás

2024.09.16. 14:48

Rafila: Útnak indult Galac felé egy kamion 2000 dózis tetanusz elleni oltással

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Kétezer dózis tetanusz elleni oltás van úton az áradások sújtotta Galac megye felé - jelentette be hétfőn Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.
A közegészségügyi igazgatóság becslése szerint ennyi dózisra van szükség az áradás sújtotta településeken. A kamion az Unifarmtól szállítja Galac megyébe a 2000 dózis tetanuszoltást, illetve hepatits A elleni oltást azon gyerekek számára, akik szennyezett ivóvizet ihattak - nyilatkozta a miniszter a Digi24-nek.
Alexandru Rafila hangsúlyozta, hogy az elárasztott területeken a víz ihatatlanná vált, a Galac megyei közegészségügyi igazgatóság munkatásai jelenleg vizsgálják a vízhálózat és a kutak vizének minőségét.
Az egészségügyi tárcavezető magyarázata szerint azokon a vidékeken is szennyezetté válhatott a kutak vize, ahol nem volt áradás, de nagy mennyiségű eső esett. Emiatt azt javasolják a lakosságnak, hogy a kutak vizének bevizsgálásáig, illetve fertőtlenítéséig kizárólag palackozott vizet, vagy a hatóságok által kiosztott vizet fogyasszanak.
Rafila kiemelte ugyanakkor a lakosság tájékoztatásának és ivóvízzel való ellátásának fontosságát jelen körülmények között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában