Felmérés

2 órája

A 2024-es pénzügyi évben 12 százalékkal nőttek az IKEA Románia eladásai

Illusztráció

Agerpres

Mintegy 12 százalékkal nőttek az IKEA Románia eladásai a 2024-es pénzügyi évben, azaz 2023. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. között az előző pénzügyi évhez viszonyítva - adta hírül szerdán a vállalat.
A könnyen összeszerelhető bútorok eladására szakosodott multinacionális kiskereskedelmi üzlethálózat romániai áruházainak forgalma 12 százalékkal, az online értékesítésük pedig 5 százalékkal nőtt. A 2024-es pénzügyi üvben több mint 26,5 millió terméket adtak el, ezek 65 százaléka bútor, 35 százaléka pedig kiegészítő volt. A cég üzleti forgalma meghaladta az 1,4 milliárd lejt.
A közleményben hangsúlyozták, hogy a világgazdasági bizonytalanság ellenére az IKEA Románia 20,5 millió eurót fektetett be az árak csökkentésébe, kedvezményes áron kínálva a termékek csaknem felét.
A romániai IKEA áruházak látogatottsága több mint 6 millió fővel nőtt az előző évhez képest, amihez nagymértékben hozzájárult a 2023 júniusában Temesváron megnyílt új üzletük.
A vállalat weboldalának több mint 28 millió látogatója volt, és 382 ezer online rendelést jegyeztek.
A világ legnagyobb bútorgyártója, a svéd IKEA Csoport nemrég éves árbevételének 5 százalékos mérséklődéséről számolt be, miután csökkentette az árakat, hogy lendületet adjon az eladásoknak, és megőrizze piaci részesedését. Jövőre az eladások növekedésére számít a vállalat - számolt be a Reuters.
Az IKEA áruházak 90 százalékát birtokló Ingka Csoport 39,6 milliárd eurós árbevételt ért el az augusztus 31-én végződött üzleti évben. Az online eladások aránya a 2023-as 26 százalékról 28 százalékra emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában