Parlamenti választások

3 órája

A külföldön tartózkodó román állampolgárok csütörtökön még regisztrálhatnak levélszavazásra

Illusztráció

Agerpres

A külföldön lakó vagy külföldön tartózkodó román állampolgárok csütörtök éjfélig regisztrálhatnak levélszavazásra a parlamenti választásokon az Állandó Választási Hatóság honlapján.
Az AEP honlapja szerint április elsejétől csütörtök reggel 9 óráig 6646-an kérték, hogy levélben szavazhassanak.
Regisztrálásuk után a külföldön tartózkodási engedéllyel rendelkező szavazókorú román állampolgárok postai úton kapják meg a szavazólapokat a külföldi postacímükre.
A külföldön tartózkodó román állampolgárok szeptember végéig regisztrálhattak a külképviseleti szavazóhelyiségeknél is a parlamenti választásokra. Ezt a határidőig 6067 választó tette meg.
Az államelnök-választáson már nem lehet regisztrálni levélszavazásra és nem lehet bejelentkezni külképviseleti szavazóhelyiségekhez sem. Az AEP honlapján közzétett adatok szerint április elsejétől az október 10-i határidőig 6916 külföldön lakó vagy tartózkodó romániai választópolgár regisztrált levélszavazásra az államelnök-választáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában