Feljelentés

2 órája

A legfőbb ügyészség hivatal eljárást indított Şoşoacă ellen

Fotó: Diana Șoșoacă

Agerpres

A legfőbb ügyészség hivatalból eljárást indított Diana Şoşoacának a legionárius mozgalom volt vezetőjét, Corneliu Zelea Codreanut dicsőítő nyilatkozata miatt - értesült az AGERPRES ügyészségi forrásokból.
Ezek szerint a vádhatóság a fasiszta, rasszista vagy idegengyűlölő szervezetek és jelképek tilalmáról, valamint a béke és az emberiesség elleni bűncselekményeket elkövetett személyek kultusza előmozdításának tilalmáról szóló 2002/31-es sürgősségi kormányrendeletbe foglalt bűncselekmény gyanújának megalapozottságát vizsgálja.
A rendelet 5. cikkelye szerint a béke és az emberiesség elleni bűncselekményeket elkövetett személyek kultuszának előmozdítása, illetve a fasiszta, rasszista és xenofób ideológiák népszerűsítése 6 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Vlad Gheorghe egykori képviselő is bejelentette ma, hogy antiszemitizmus és fasiszta eszmék népszerűsítése miatt feljelentést tesz Şoşoacă ellen a legfőbb ügyészségen.
Miután az alkotmánybíróság szombaton érvénytelenítette Diana Şoşoacă államelnöki jelölését, az SOS Románia párt elnöke élőben bejelentkezett a Youtube-on és a legionárius mozgalom egykori vezetőjét, Corneliu Zelea Codreanut dicsőítette. "Ettől a pillanattól kezdve Romániának vége, nem létezik állam, nem létezik semmi. Csak annyit tudok mondani, hogy éljen a Légió és a Kapitány, akiket ugyanaz a zsidó hatalom ölt meg, amely most is közbeszólt. Szégyen!' - fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában