Aradi robbantásos merénylet

7 órája

A legfőbb ügyészségre vitték a meggyilkolt üzletember lányát

Forrás: ProTV

Agerpres

Szerda este a legfőbb ügyészségre vitték az aradi robbantásos merénylet áldozatának, Ioan Crişan üzletembernek a lányát.
Az AGERPRES úgy értesült ügyészségi forrásokból, hogy a gyanú szerint az üzletember lánya tervelte ki a gyilkosságot, miután az apja ki akarta zárni az örökségből.
Az ügyészségi források szerint az üzletember autójára szerelt robbanószerkezetet távirányítóval hozták működésbe.
Az áldozat lányát minősített emberöléssel és minősített emberölésre való felbujtással gyanúsítják az említett források szerint.
A Ioan Crişan üzletember életét kioltó 2021-es aradi robbantásos merénylet ügyében a vádhatóság szerda reggel hét helyszínen tartott házkutatást, majd előállított négy gyanúsítottat. Ügyészségi források egyikük a meggyilkolt üzletember lánya.
Ioan Crişan autója 2021. május 29-én robbant fel, amikor ki akart hajtani az egyik aradi szupermarket parkolójából. Gépkocsijába ismeretlen tettesek robbanószerkezetet helyeztek el. A nyomozók szerint a jelek megrendelt gyilkosságra utalnak.
Az üzletembernek halipari érdekeltségei voltak. Az Aradtól néhány kilométerre levő, 22 medencéből álló haltenyészetén afrikai harcsákat nevelt.
Szerdai közleményében a legfőbb ügyészség emlékeztetett: a bűncselekmény súlyosságára és jelentős társadalmi hatására való tekintettel vette át a nyomozást a helyi ügyészségtől. A vizsgálatok nemzetközi bűnügyi együttműködéssel zajlanak, a rendőrség jelentős emberi és logisztikai erőforrásokat fordított erre a célra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában