Felhívás

2 órája

Az USA bukaresti nagykövetsége: potenciális fenyegetések az imahelyek közelében; SRI: nincs ok a terrorkészültségi szint emelésére

Agerpres

Az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövetsége hivatalos honlapján potenciális fenyegetésekre figyelmezteti állampolgárait az imahelyek közelében ezen a hétvégén, míg a Román Hírszerző Szolgálat azt állítja, hogy nincsenek olyan információi, amelyek a terrorkészültségi szint emelését indokolnák Romániában.
'Az Egyesült Államok nagykövetségének tudomása van romániai zsinagógák, templomok és mecsetek ellen irányuló potenciális fenyegetésekről az október 11. és 13. közötti időszakban. A nagykövetség felkéri az amerikai állampolgárokat, hogy ebben az időszakban legyenek rendkívül óvatosak a romániai imahelyek közelében' - olvasható a bukaresti nagykövetség honlapján.
Ovidiu Marincea, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szóvivője azt nyilatkozta péntek este, hogy a nemzetközi kontextus és a vallásos események miatt a hatóságok éberebben fognak figyelni a közbiztonságra ezen a hétvégén. Hangsúlyozta azonban, hogy a SRI jelenleg nem rendelkezik olyan adatokkal és információkkal, amelyek a terrorkészültségi szint emelését indokolnák.
A belügyminisztérium szintén közölte honlapján, hogy ezen a hétvégén, főként az imahelyek közelében, emelik a szolgálatban levő belügyi erők létszámát a közrend és a közbiztonság biztosítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában