Gazdaság

2 órája

Ciolacu: A hitelminősítők megerősítik Románia makrogazdasági stabilitását

A hitelminősítők megerősítik Románia makrogazdasági stabilitását - jelentette ki szombaton Marcel Ciolacu kormányfő.
Miután a Fitch hitelminősítő augusztusban 'megerősítette Románia BBB- szintű befektetési ajánlású adósbesorolását stabil kilátását, szombaton a Standard and Poor's 'ugyanezt tette', és ez bizonyítja Románia makrogazdasági stabilitását és az elkövetkező évek fejlődési kilátásai - mutatott rá Ciolacu.
'Ez annak az eredménye, hogy egy olyan gazdasági modellre tértünk át, amely a hatalmas beruházásokra, a termelésre és a munkahelyteremtésre épül itt, Romániában. Csak így tudtuk az inflációt a 2023. júniusi 10,3%-ról mára 4,6%-ra csökkenteni, és a foglalkoztatottak számát 5,16 millió főre növelni' - írta a kormányfő Facebook-bejegyzésében.
Szerinte a következő hét évben a költségvetési konszolidációt a kiadások racionalizálásával és a bevételek beszedésének növelésével, az adóhatóság (ANAF) digitalizálásával, az adóelkerülés visszaszorításával és a beruházások folytatásával kell elérni, 'nem pedig adóemelésekkel és megszorító politikával, ahogy azt 2009-2011-ben mindannyian megtapasztaltuk' - tette hozzá Ciolacu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában