Kijelentés

4 órája

Ciolacu: a kormány nem véleményezte negatívan a katonai nyugdíjakra vonatkozó tervezetet

Fotó: gov.ro

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette ma, hogy a kormány nem véleményezte negatívan a katonai nyugdíjak egyenlőtlenségeit kiküszöbölő törvénymódosító tervezetet, hanem a parlamentre bízta a döntést.
A kormányfőt arról kérdezték, miután részt vett a nagyvárosok önkormányzatainak találkozóján, hogy a szociáldemokraták megszavazzák-e a parlamentben a katonai nyugdíjakra vonatkozó törvénymódosító tervezetet, tekintve, hogy a kormány "negatívan véleményezte" azt.
"Kérem, ne hazudjanak! Legalább a jelenlétemben ne hazudjanak! Kérem szépen! Ha valami gondjuk van velem, kérem szépen, mondják el! Nincs szó ilyesmiről! A kormány azt mondta, hogy ez a parlament döntése!" - mondta Ciolacu.
A miniszterelnök múlt hét végén, pénteken azt mondta, miután a Bukarestben tüntető nyugállományú katonák egyesületeinek képviselőivel tárgyalt, hogy jómaga és a kormány támogatja a katonai nyugdíjak egyenlőtlenségeit kiküszöbölő törvénymódosító tervezet mielőbbi parlamenti elfogadását.
"Határozottan támogatom a katonai nyugdíjakkal kapcsolatos egyenlőtlenségeket kiküszöbölő törvényjavaslat gyorsított eljárással történő elfogadását: a jövő héten a képviselőház szavaz róla, két héten belül pedig a szenátus is elfogadja" - szögezte le Ciolacu a találkozó után a kormány közleménye szerint.
A miniszterelnök ugyanakkor felszólította a politikusokat, hogy ne használják többé kampánycélokra az állami intézményeket. "A román hadsereg, a román rendőrség és a védelmi rendszer többi intézménye nem lehet a politikai viták tárgya" - üzente a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában