Gazdaság

2 órája

Ciolacu: Az áfa 2025 márciusában is a jelenlegi szinten marad

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedd este kijelentette, hogy az áfa (TVA) szintje 2025 márciusában sem fog módosulni, sőt az élelmiszerek s gyógyszerek esetében is megmarad a 9 százalékos áfa.
A kormányfőtől a Digi 24 kedd esti műsorában kérdezték meg, hogy 2025 márciusában mekkora lesz a TVA.
'Ugyanekkora, mint most, nem fog változni. Sőt, azt is elmondhatom, hogy az élelmiszerek s gyógyszerek esetében is megmarad a 9 százalékos TVA' - válaszolta Ciolacu.
A PSD elnöke szerint a választási kampány számlájára tehető az, hogy például Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberáis Párt (PNL) első alelnöke 24-25 százalékos TVA-ról beszél. Leszögezte azonban, nem tudja, hogy az ilyen kijelentések kinek használnak, őt meghaladja ez a fajta kampánystratégia.
'Ez a stratégia engem meghalad: bejelented, hogy jön a világvége, amelyet egy olyan kormány fog előidézni, amelynek te és a PSD-PNL koalíció a tagja' - mondta Ciolacu. Hozzátette: ő már akkor leszögezte, hogy kizárt az áfa emelése, amikor átvette a kormányfői tisztséget, és azóta is ehhez tartja magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában