Választás

2 órája

Elutasította a BEC Diana Şoşoacă elnökjelöltségének iktatását

Forrás: Mediafax Foto

Agerpres

Befogadhatatlanként elutasította vasárnap este a Központi Választási Iroda (BEC) Diana Şoşoacă elnökjelöltségének iktatását. Az S.O.S. Románia párt elnöke fellebbezhet az alkotmánybíróságon.
Az alkotmánybíróság szombaton két magánszemély óvásának helyt adva kizárta az elnökjelöltek közül Şoşoacát. A politikus azonban még aznap késő este, az államelnöki jelölések iktatási határidejének lejárta előtt tíz perccel ismét benyújtotta a jelölési iratcsomóját, ezúttal a támogatói aláírások nélkül.
A BEC vasárnapi esti közleménye szerint a testület megállapította, hogy Şoşoacă ugyanazokat az iratokat nyújtotta be, mint október 3-án, de nem csatolta a támogató aláírásokat és a választási logóját, ezért befogadhatatlanként elutasította jelölésének iktatását.
Az európai parlamenti képviselő a döntés közlésétől számított 24 órán belül fellebbezhet az alkotmánybíróságon.
Vasárnap esti ülésén a BEC elutasította a következő szem, Răzvan-Nicolae Constantinescuélyek elnökjelöltségének iktatását is: Elena Tufecciu, Gheorghe Ghelcea, Ion Popa, Cristina Tufănoiu, Oana Creţu, Ciprian Romeo Mega, Petru Mîndru, Maria Marcu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában