Tragédia

3 órája

Halálos baleset történt a Duna Sulina-ágán

Illusztráció

Forrás: exploreazadeltadunarii.ro

Agerpres

Két csónak ütközött péntek reggel a Duna Sulina-ágán, egy férfi életét vesztette - közölte Radu Sicinschi, a Tulcea megyei mentőszolgálat orvosigazgatója az AGERPRES hírügynökséggel.

A katasztrófavédelem Delta alakulatának közleménye szerint egyik csónakban három, a másikban egy ember ült. Az ütközés következtében az egyik csónak felborult. Két utasának sikerült kijutnia a partra, a harmadikat a másik csónakot vezető ember emelte ki a vízből, de már nem élt. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Tulcea megyei rendőrség, a Román Tengerészeti Hatóság (ANR) és a katasztrófavédelem adatai szerint egy halászcsónak és egy túracsónak ütközött egymásnak Partizani település közelében, valószínűleg a vízen ülő köd és a látási viszonyokhoz képest nagy haladási sebesség miatt. A halászcsónakot egy 60 éves férfi vezette, a két utast is szállító túracsónak kormányánál egy 35 éves férfi ült, aki életét vesztette a balesetben.

A mentőorvosok a másik három személyt is megvizsgálták, de ők nincsenek életveszélyben.

A rendőrség büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, és a Román Tengerészeti Hatóság munkatársaival közösen folytatja a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában