Kék hírek

2 órája

Házkutatásokat tartottak az aradi autórobbantásos merénylet ügyében

Forrás: aradon.ro

Agerpres

A legfőbb ügyészség és a rendőrség szerda reggel hét helyszínen tartott házkutatást Ioan Crişan üzletember életét kioltó aradi robbantásos merénylet ügyében.
Ioan Crişan autója 2021. május 29-én robbant fel, amikor ki akart hajtani az egyik aradi szupermarket parkolójából. Gépkocsijába ismeretlen tettesek robbanószerkezetet helyeztek el.
Szerdai közleményében a legfőbb ügyészség emlékeztetett: a bűncselekmény súlyosságára és jelentős társadalmi hatására való tekintettel vette át a nyomozást a helyi ügyészségtől. A vizsgálatok nemzetközi bűnügyi együttműködéssel zajlanak, a rendőrség jelentős emberi és logisztikai erőforrásokat fordított erre a célra.
Ioan Crişan üzletembernek halipari érdekeltségei volta. Az Aradtól néhány kilométerre levő, 22 medencéből álló haltenyészetén afrikai harcsákat nevelt.
Négy személyt kísértek be kihallgatásra szerdán a legfőbb ügyészség bukaresti székhelyére a Ioan Crişan üzletember életét kioltó aradi robbantásos merénylet ügyében. A vádhatóság reggeli órákban tartott hét házkutatást követően állították elő a négy gyanúsítottat. Ügyészségi források szerint az egyikük a meggyilkolt üzletember lánya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában