Egyeztetés

2 órája

Ionuţ Stroe: a PNL nem mérlegeli a kormányból való kilépést

Fotó: Hepta

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője, Ionuţ Stroe szerint a liberálisok nem mérlegelik a kormányból való kilépést, a párt vezetősége és a miniszterei közötti mai egyeztetésen a soron következő kormányülés napirendi pontjairól tárgyaltak.
A PNL központi székházánál kedden nyilatkozó politikus rámutatott, mivel felfüggesztették a politikai párbeszédet a Szociáldemokrata Párttal (PSD), és nincsenek koalíción belüli egyeztetések, a liberálisok a kormány napirendjére kerülő témákban a párton belül megbeszélteknek megfelelően fog állást foglalni. A PNL részéről a párt főtitkára, Lucian Bode és Cătălin Predoiu miniszterelnök-helyettes koordinálja a kormányzati tevékenységet - tette hozzá.
Stroe hangsúlyozta, hogy a PNL nem mérlegeli a kormányból való kilépést. "Minden racionálisan gondolkodó ember tudja, hogy alig két hónap van még hátra az új kormány megalakulásáig" - fogalmazott. Hozzátette, nem fogják visszahívni a minisztereiket a kormányból, mert biztosítani akarják a kabinet működését a választások megszervezéséig. "Politikai szempontból pedig nem kellene hagyni, hogy a PSD teljhatalmat gyakoroljon" - tette hozzá.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) készülő bizalmatlansági indítványával kapcsolatban Stroe kijelentette, hogy a kezdeményezésnek "esélye sincs a sikerre", és a PNL nem fog semmiféle utasítást adni az indítvánnyal kapcsolatban a képviselőinek és szenátorainak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában