Referendum

19 órája

Kelemen Hunor szerint nem kellene a választások napján semmiféle referendumot tartani

Forrás: Facebook/Kelemen Hunor

Agerpres

Az RMDSZ elnöke hétfőn kijelentette, hogy jónak tartja helyi referendumok szervezését a helyi közösségeket érintő kérdésekben, de nem egy napon a parlamenti vagy az államelnök-választással.
Kelemen Hunor a Nicolae Ciucă szenátusi házelnökkel tartott találkozója után nyilatkozott a sajtónak.
Elmondta, hogy a megbeszélésen nem került szóba a bukaresti helyi népszavazás, amelynek kiírásáról hétfői ülésén döntött a fővárosi önkormányzati képviselőtestület. Hozzátette: véleménye szerint minden esetben jó megoldás népszavazást tartani, amikor a helyi közösség számára fontos ügyben kell dönteni, de jómaga nem tartana referendumot olyan politikai jellegű szavazásokkal egyidőben, mint a parlamenti választások vagy az államfőválasztás.
Arra az újságírói kérdésre, miszerint mit szól ahhoz, hogy a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt képviselői nem beszélnek egymással, de kormányszinten együttműködnek, Kelemen azt felelte: 'Szánalmas!'.
Kifejtette, hogy a társadalom 'nagyon-nagyon mélyen polarizált'. 'De ez nem gátolhat meg abban, hogy tovább haladj a választott úton' - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában