Újraválasztott

2 órája

Marad a magyar alpolgármester Kolozsváron

Forrás: Oláh Emese/Facebook

MTI

Oláh Emese személyében marad a magyar alpolgármester Kolozsváron, miután a pénteken megalakult új közgyűlés újabb négy évre bizalmat szavazott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusának. „Azért fogok dolgozni az RMDSZ-es frakcióval együtt, hogy Kolozsvár otthonosabb legyen minden magyar számára. Ha mi nem vagyunk itt, elvesznek a magyar ügyeink” – írta Facebook-oldalán megválasztása után Oláh Emese.

Az erdélyi nagyváros döntéshozó testületének pénteki alakulóülésén az újrázó Emil Boc polgármester a hatodik mandátumát kezdte meg. Az elöljáróval együtt az önkormányzati képviselők is letették a hivatali esküt, majd megválasztották a két alpolgármestert: a tisztséget eddig ellátó Oláh Emese és Dan Stefan Tarcea is újabb négy évre kapott bizalmat.

„Itthon, Kolozsváron, magyarul – így szeretnénk boldogulni!” – idézte Oláh Emese nyilatkozatát az alpolgármester sajtóosztálya. Mint kifejtette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség négytagú frakciójának célja otthonossá tenni a várost, biztosítani a magyar közösség kulturális és nyelvi identitásának megőrzését, az intézmények biztonságát. „Kolozsvárnak van magyar hangja, magyar arca! Azért fogok dolgozni az RMDSZ-es frakcióval együtt, hogy ez egyértelmű legyen mindenki számára” – ígérte az újraválasztott alpolgármester.

Kolozsvár mellett Kolozs megye vezetésben is marad a magyar elöljáró, miután a megyei közgyűlés csütörtöki alakulóülésén újraválasztották Vákár Istvánt az alelnöki tisztségbe. A közép-erdélyi megye döntéshozó testületében az RMDSZ-nek hat képviselője van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában