Politika

7 órája

Megfosztotta tisztségeitől a PNL Nelu Tătaru volt egészségügyi minisztert

Fotó: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă csütörtökön bejelentette, hogy a korrupcióval gyanúsított Nelu Tătarut leváltották a párt Vaslui megyei szervezetének éléről és visszahívták a képviselőház egészségügyi bizottságának elnöki tisztségéből.
A politikus a PNL országos politikai bürójának ülésén hozott döntésekről számolt be a sajtónak. Közölte azt is, hogy Nelu Tătaru nem fog szerepelni a párt parlamenti jelöltlistáin sem. "Ilyen körülmények között nem maradhat jelölt" - jelentette ki.
Arra a kérdésre, ez az ügy mennyire fogja befolyásolni a PNL megítélését a választások előtt, Ciucă kijelentette, hogy ez a helyzet azt a személyt érinti, akinek felelnie kell tetteiért. "A PNL az alapszabályban leírtaknak megfelelően járt el" - tette hozzá.
A pártelnök elmondta azt is, hogy Nelu Tătaru helyét a PNL Vaslui megyei szervezetének élén ideiglenesen Varujan Vosganiain veszi át.
Ügyészségi források szerint a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vesztegetés elfogadásával gyanúsítja Nelu Tătaru volt egészségügyi minisztert. A DNA szerint a PNL jelenlegi parlamenti képviselője orvosként több mint 100 esetben kapott hálapénzt a betegeitől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában