Vízum

2 órája

Muraru: Mától Románia formailag eleget tesz az amerikai vízummentesség valamennyi technikai követelményének

Forrás: Facebook/US Embassy Bucharest

Agerpres

Románia immár formailag eleget tesz az amerikai vízummentességi program (Visa Waiver) valamennyi technikai követelményének - jelentette be kedden Andrei Muraru amerikai román nagykövet.
'Tegnap (hétfőn - szerk. megj.) véget ért a pénzügyi év az Egyesült Államokban, és az utolsó feltétel, amelyet Romániának még teljesítenie kellett, teljesült. Természetesen várjuk az amerikai partnerek megerősítését az elkövetkező időszakban, de az idei vízumkérelmek száma, valamint az elmúlt évek erőteljesen csökkenő tendenciája alapján az a megítélésünk, hogy Románia a 3 százalékos elutasítási arány alá esett' - írta Muraru Facebook-bejegyzésében.
A nagykövet szerint az első román állampolgárok valószínűleg a jövő év első felében utazhatnak majd be az USA-ba vízum nélkül. 'Az Egyesült Államokba való vízummentes utazás nem csupán egy országnak biztosított kiváltságos státusz. Fontos előnyökkel jár majd számunkra. A könnyebb utazás révén a románok hozzájárulhatnak a kereskedelem és a befektetések fellendítéséhez. Arra is számítunk, hogy hamarosan több közvetlen légi járat fog közlekedni Románia és az USA között' - tette hozzá a román diplomata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában