Aradi robbantásos merénylet

5 órája

Őrizetbe vették a meggyilkolt üzletember lányát és két feltételezett bűntársát

Agerpres

Két feltételezett bűntársával együtt őrizetbe vették csütörtök hajnalban a hatóságok Laura Crişant, a robbantásos merénylettel meggyilkolt aradi üzletember lányát minősített emberölés, rongálás és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének gyanújával.
A legfőbb ügyészség csütörtöki közleménye szerint 2021. május 27-én a nő két feltételezett bűntársa beszerzett egy házi készítésű bomba detonálására alkalmas, mobiltelefonnal vezérelhető eszközt. A robbanótöltettel ellátott szerkezetet Ioan Crişan autójába helyezték, és május 29-én reggel 6 óra 59 perckor távirányítással felrobbantották, amikor az üzletember kihajtott egy aradi szupermarket parkolójából.
A férfi a helyszínen meghalt, a gépkocsi megsemmisült. 'A bűncselekmény elkövetésének módja, helye és eszközei veszélyeztettek más személyeket és javakat' - közölte a vádhatóság.
Ügyészségi források szerint az üzletember lánya azért tervelte ki apja meggyilkolását, mert megtudta, hogy ki akarja tagadni őt az örökségből, és a volt sógorára készül hagyni a vagyonát.
Ioan Crişannak halipari érdekeltségei voltak. Az Aradtól néhány kilométerre levő, 22 medencéből álló haltenyészetén afrikai harcsákat nevelt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában