Vízhozam

5 órája

Öt napig emelkedik a Duna vízhozama az országhatárnál

Illusztráció

Agerpres

A hidrológusok szerint a Duna vízhozama az országhatárnál, Baziaş környékén a hét első öt napján még nőni fog, elérve a 7400 köbmétert másodpercenként, majd lecsökken 7300 köbméterre, de meghaladja a másodpercenkénti 3850 köbméteres októberi sokéves átlagot.
Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) hétfőn közzétett előrejelzése a folyam romániai szakaszán (Vaskapu alatt) a hét első felében emelkedik a vízhozam Gruia környékén, illetve a Brăila - Tulcea szakaszon, de csökken Calafat és Vadu Oii között, a hét második felében pedig emelkedik Gruia és Giurgiu között, és csökken az Olteniţa - Tulcea szakaszon.
Az elmúlt 24 órában Baziaşnál másodpercenként 6800 köbméteren stagnált a Duna vízhozama. A Gruia és Giurgiu közötti szakaszon csökkent, Olteniţánál stagnált, Călăraşi és Tulcea között emelkedett a vízhozam.
Az INHGA szerint a romániai folyók vízhozama általában csökkenni fog a következő napokban, a déli területek folyóvizeié pedig stagnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában