Alaptalan

2024.09.17. 13:41

Cáfolja a sportsajtó állításait a román válogatott támadója

A Bodrumspor 28 éves támadója szerint teljesen alaptalanok azok a híresztelések, amelyek szerint összeveszett volna Mircea Lucescu szövetségi kapitánnyal.

Fotó: Digi Sport

Jósa Attila

Áll a bál a margittai születésű labdarúgó, George Pușcaș körül. A Törökországban légióskodó támadó bekerült a román labdarúgó-válogatott keretébe a Koszovó és Litvánia elleni kettős mérkőzésre, de előbb a pristinai találkozón csak néhány percet játszott, majd a Litvánia elleni találkozóra már nem számolt vele Mircea Lucescu szövetségi kapitány. 

Ezzel kapcsolatban a bukaresti sportsajtó azt írta, hogy Lucescu és Pușcaș között konfliktus alakult ki, emiatt a tréner nem szeretné többet a válogatottban látni a 28 éves támadót. Pușcaș a hét elején a közösségi médiában közzétett üzenetében egy sor pontosítást tett a helyzetével kapcsolatban, amelyben cáfolta a találgatások egy részét. 

Ami a médiában az elmúlt napokban megjelent információkat illeti, szeretnék tisztázni néhány dolgot. Sok hamis vagy becsmérlő dolgot írtak rólam az elmúlt években, és soha nem reagáltam, tudván, hogy aki igazán ismer és követ engem, az mindig tudja az igazságot rólam és a tetteimről, de amikor a válogatottról és a hazámról van szó, akkor kötelességemnek tartom, hogy előálljak és emondjam, mi az igazság” – kezdte bejegyzését a labdarúgó. 

A bukaresti lapok leírták, hogy a litván meccs előtt el akartam hagyni az edzőtábort. Az igazság az, hogy miután a török klubom vezetősége látta, hogy nem kerültem be a Litvánia elleni mérkőzésre a keretbe, megkértek, hogy jöjjek vissza hamarabb Bodrumba, hogy a másnapi edzésen már ott lehessek, és bekapcsolódjak a felkészülésbe a hétvégén lejátszandó mérkőzésre. Megkérdeztem a csapatfőnököt, hogy van-e ilyen lehetőség, arra gondolva, hogy talán az UEFA-szabályok szerint nekem is kötelességem ezt megtenni. Azt a választ kaptam, hogy ez nem kötelező, és Lucescu úr azt szeretné, ha az akció végéig, azaz a mérkőzés végéig maradnék. Minden további nélkül elfogadtam a döntést” – írta a Pușcaș. 

A román nemzeti tizenegyben 45 mérkőzésen 11 alkalommal eredményes csatár hozzátette: „A válogatott rendkívül fontos számomra, és nincs nagyobb megtiszteltetés annál, mint amikor meghívnak, hogy képviseljem a hazámat. Soha nem fogom visszautasítani a meghívót, ahogy kommentálni sem fogom a szövetségi kapitány döntéseit. Érdekelt vagyok abban, hogy megértsem, hol rontok el valamit, és hogyan tudok javulni, de mindig tiszteletben tartom és elfogadom az edző döntéseit. A válogatottban egy család vagyunk, és senki sem oszthat meg minket. Nagyon boldog vagyok, hogy a Nemzetek Ligájában az első két mérkőzésen 6 pontot szereztünk, és továbbra is harcolni fogunk Romániáért! Hajrá Románia!”. Októberben a Trikolórok a Nemzetek Ligájában Ciprus és Litvánia ellen játszanak idegenbeli mérkőzéseket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!