Felkészülési torna

2024.09.17. 13:47

Gödöllőn vendégszerepeltek az ESK pólósai

Fotó: Crișul SK

Jósa Attila

Az elmúlt hétvégén a Nagyváradi Egyetem SK vízilabdacsapata Gödöllőre volt hivatalos, ahol egyetemi csapatoknak szerveztek félkészítő tornát a felnőtt bajnokság rajtja előtt. A 17,5 év átlagéletkorú ESK a torna első mérkőzésén 15–11-es vereséget szenvedett a házigazdáktól. Ezt követően 18–12-re legyőzték az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapatát, majd a vasárnapi utolsó mérkőzésen a Vasas Budapest ellen 15–14-re kikaptak büntetőpárbaj után, miután a rendes játékidő végén 10–10-es döntetlen volt az állás.

A fiatal váradi pólósok felkészültsége kellemes meglepetést jelentett Kiss Gergely számára, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a Gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE – GEAC) férfi vízilabda-szakosztályának vezetőjeként együttműködést ajánlott fel az Egyetem SK-nak, valamint a Pető Dalma Csilla igazgatóval folytatott beszélgetés eredményeképpen a Nagyváradi Crişul Sportklubbnak is junior kategóriában. A bajnokság új idényében a Nagyváradi ESK szombaton, a regnáló bajnok Bukaresti Steaua otthonában kezd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!