Versenyfelhívás

3 órája

XV. Bölcs Diákok - országos szintű vetélkedő

Sajtóanyag

 

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a 2024-2025-ös tanévben tizenötödik alkalommal szervezi meg a Bölcs Diákok vetélkedőt. Az idén elkezdődő sorozat témája a Szabadság. A szabadság keresésének és megtalálásának általános lehetőségeit és egyéni megéléseit tanulmányozzuk különböző történelmi korok keretei között, mint amilyenek a diktatúrák (jobboldali és baloldali) valamint a demokráciák. A verseny célja a diákokkal megismertetni ezen történelmi korszakok sajátosságait interaktív, szórakoztató feladatok segítségével. Szeretnénk ráébreszteni a mai tizenéveseket arra, hogy ezen ismeretek és tudás birtokában felelősséget vállalhatnak a mai társadalom formálásában.

A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezetőtanár kíséretével. Jelentkezni 2024. november 8-ig lehet a www.bod.communitas.ro honlapon.

A verseny szakaszai a következők:

· Helyi szakasz: online rendszerben – 2024. november 11. – december 17.

· Megyei szakasz: online rendszerben – 2025. január – február 21.

· Országos szakasz: írásbeli vetélkedő Kolozsváron, 2025. március 21 – 23.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető a www.bod.communitas.ro oldalon. Kérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját! A vetélkedő feladatlapjait és a forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot a www.bod.communitas.ro oldalon tesszük közzé. A feladatlapokat is itt kell kitölteni.

Kapcsolat:

E-mail: bolcsdiak@communitas.ro

Telefon: 0741-184 059 (Gombár Beáta), 0264-594 570, 0723-250324 (Communitas Alapítvány)

A résztvevő csapatok közül 10 csapat számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!