ERDON Bulvár

2010.07.07. 13:02

Megmutatta babáját a világ legkisebb anyukája

<p>A világ legkisebb anyukája, a 72 centiméteres Stacey megmutatta harmadik gyermekét a világnak.</p>

A nő a törpeség egyik különösen súlyos vállfajában szenved. Nemcsak egyszerűen apró méretű, de csontjai is nagyon törékenyek, ezt nevezik üvegcsont szindrómának.

Orvosai már az első terhességénél figyelmeztették, hogy a kisbaba kihordása könnyen az életébe kerülhet, mivel a magzat összenyomhatja a tüdejét és a szívét. A 72 centiméteres nő ennek ellenére mára már 3 gyerekes anyuka, és nem bánná, ha még egy gyermeke születne.

Stacey elmondta, hogy tiszteli orvosait és hisz is nekik, azonban számára fontosabb volt az anyaság öröme a lehetséges veszélyeknél. Ezért a továbbiakban is meghallgatja majd orvosai tanácsát, azonban a döntést a férjével együtt hozza majd meg a negyedik babáról. Gyermeki közül ketten is örökölték az üvegcsont szindrómát, a most született, legkisebb baba is. A különleges, függőleges császármetszésnek köszönhetően azonban azt sikerült elkerülni, hogy a baba összetört csontokkal jöjjön a világra.

Stacey elmondta még, hogy a kisbaba sokkal közelebb hozta őt férjéhez, aki teljesen átlagos magasságú. 3 gyermeket nevelni még egy normális méretű anyukának is nagy kihívás, de Stacey bizakodó, és tudja, nagyobb gyermekei is sokat fognak neki segíteni.

- MON -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!