ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 14:49

Költözésre vár az egyesület

<p>Szatmárnémeti — A Helyi Tanács elnapolta a Langdon Down Transilvania Egyesület költözésére vonatkozó döntést.</p>

A legutóbbi tanácsülés napirendi pontjai között szerepelt a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesületnek a körvélyesi iskolaépület ingyenes használati jogának az átruházásának jóváhagyása. A tanács jogi bizottsága jóváhagyta, azonban a döntést mégis elhalasztották a következő tanácsgyűlésre.
Kerti Gyöngyike, az egyesület elnöke elmondta, hogy a jelenlegi épület nincs az egyesület tulajdonában, így a nyár folyamán minden valószínűség szerint, időszerű lesz a költözés. A gyerekek szülei is nagyon reménykednek abban, hogy a tanács az egyesület javára fog dönteni. Amennyiben a körvélyesi iskolaépület az egyesület használatába kerül majd át, jópár hónapig eltart majd, ameddig az épületet úgy át tudják majd alakítani, hogy alkalmas legyen a down szindrómás gyerekek és fiatalok számára. „Őszintén remélem, hogy a gyerekek érdekében végül beleegyeznek a költözésbe” — tette hozzá Kerti Gyöngyike.
Kirándulás, sportrendezvények
Az egyesület keretében a nyár folyamán számos kiránduláson vehetnek majd részt a gyerekek. A tervek szerint, már kora tavasszal, március 21.–én a down kórosok világnapján el is mennek kirándulni valahová, most azonban az április 18.–án megrendezésre kerülő Special Olimpics sportversenyre készülnek. A rendezvénynek a Traian Vuia Iskolaközpont tornaterme ad otthont — magyarázta az elnöknő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!