ERDON Helyi hírek

2010.09.26. 12:52

Ismét volt régiségvásár

<p>Nagyvárad - A szeptember 24. és október 10. között zajló XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál keretében a hétvégén a régiséggyűjtők és -kereskedők adtak ismét randevút egymásnak a Rhédey-kertben/Bălcescu-parkban.</p>

Egy hónapon belül immár második alkalommal fordult elő, hogy ezen a helyszínen találkoztak, ugyanis mint Liviu Purje főszervezőtől megtudtuk, az utóbbi időben kinőtték a várad-ősi Sportcsarnok és a Szakszervezetek Művelődési Háza szűk folyósóit. Ezúttal harmincketten gondolták úgy, hogy közszemlére teszik a portékáikat, akik közül heten Magyarországról- Debrecenből és Biharkeresztesről-, négyen Temesvárról, ketten Aradról, egy személy a Máramarosból érkezett, a többiek pedig váradiak voltak.

A szombati napon az időjárás is kedvezett számukra, viszont a legtöbb érdeklődő inkább csak nézegette, megcsodálta a régmúlt időket idéző tárgyakat, kevesen döntöttek úgy, hogy vásárolnak is. A kinálat egyébként igen széles skálájú volt, szinte mindent lehetett kapni, amit egy lakásban, illetve háztartásban hasznosítani lehetne, amennyiben még divatban lennének ezek az eszközök, vagy nem haladta volna túl őket a technikai fejlődés. Lehetett látni többek közt régi vasalókat, könyveket, festményeket, mozsarakat, bélyegeket, tükröket, bútorokat, nippeket, levelezőlapokat, tányérókat, szobrokat, gyertyatartókat, órákat stb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!