ERDON Helyi hírek

2010.10.27. 16:58

Bölcs diákok vetélkedő

<p>A Magyaroktatás.ro és a Climbing Experience, a Communitas Alapítvány és a Stúdium Könyvkiadó támogatásával Bölcs diákok – országos szintű vetélkedő címmel, a 2010. október – 2011. május közötti időszakban interdiszciplináris vetélkedőt hirdet IX–XII. osztályos tanulók számára. A verseny célja a tanulók olvasási készségeinek a fejlesztése.</p>

A környező világ csak akkor ismerhető és érthető meg, ha az egyes tudományok területéről származó információkat nem külön-külön „raktározzuk el”, hanem látjuk a köztük levő összefüggéseket. Az öt forduló feladatlapjainak megoldásához ezért több különböző tantárgy keretén belül elsajátítható ismeret és azok közötti összefüggések felismerése szükséges. A versenyre 4–5 fős csapatok (3–4 diák és 1 tanár) jelentkezését várják. A jelentkezési lapokat elektronikus formátumban és postán is kérik elküldeni 2010. november 10-ig (postabélyegző dátuma) a következő címre: Fundatia Communitas, 400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 60. A borítékra kérik ráírni: Bölcs Diákok – Országos szintű vetélkedő középiskolások számára. I. díj: sátortábor (a táborozás időpontjáról, helyéről, illetve a tábori programról a számukra felkínált lehetőségek keretein belül a nyertes csapat tagjai döntenek)

II. és III. díj: könyvjutalom A versenyről további információkat kaphatnak a www.magyaroktatas.ro címen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!