ERDON Helyi hírek

2011.09.15. 15:00

Lebukott emberrablók

A szatmári csendőrök szeptember 13-án 22 órakor a megyeközpontbeli Solidarităţii negyedben járőrözve egy mozgó járműre lettek figyelmesek, melynek nem voltak felkapcsolva a lámpái és a közlekedési sebessége is feltűnően kicsi volt.

 

Az autóban három férfit láttak, akik egy pizsamában levő nőt tartottak fogva. A csendőrök megállították a járművet és igazoltatták az abban tartózkodó három férfit. A járőrök az ellenőrzött személyeket – a 47 éves G. Ioan nagytarnai, a 41 éves R. Cristian halmi és a 31 éves G. Petre Arad megyei lakost – a Szatmár Megyei Csendőrség székhelyére szállították kihallgatásra. Az előzetes nyomozási eredményekből kiderült, hogy a három férfi kihívta a 36 éves nőt az éjszakai szálló kapujához azzal az ürüggyel, hogy ruhákat hoztak neki otthonról. Amikor a nő megjelent a kapuban a három férfi megragadta azt, és erőszakkal a járműbe vitték, ahol meg is verték. Az áldozatot a csendőrök kórházba szállították, míg a három férfi ellen emberrablás és verekedés vádjával indítottak bűnvádi eljárást. Az ügyben a nyomozást a Szatmárnémeti bíróság meletti ügyészség munkatársai folytatják.

 

Elvitte a gyereket

Szeptember 14-én 12.30 órakor értesítette a szatmári rendőröket az 55 éves pusztadaróci B. Krisztina arról, hogy a gyámsága alatt levő, 9 éves unokáját, R. A-t az ő előzetes engedélye nélkül ismeretlen helyre vittel hétfő este D. Iuliu. A rendőrök D. Iuliut, és a társaságában levő R. A-t a megyeközpontban tartóztatták fel. Az ügyben a nyomozás folytatódik, D. Iuliu ellen pedig a Büntetőtörvénykönyv 2-es bekezdésének 189-es cikkelye alapján kezdeményeztek bűnvádi eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!