ERDON Helyi hírek

2012.05.14. 13:50

Öt fiatal konfirmált Hegyközszentimrén

Bihar megye - Öt fiatal konfirmált vasárnap a hegyközszentimrei református templomban. Mint megtudtuk, a gyülekezetben évente tudnak konfirmációt tartani.

Bihar megye - Öt fiatal konfirmált vasárnap a hegyközszentimrei református templomban. Mint megtudtuk, a gyülekezetben évente tudnak konfirmációt tartani.

 

A Szalárd községhez tartozó Hegyközszentimre református egyházközségének 297 aktív tagja van, a gyülekezetben minden évben tudnak tartani konfirmációt, tudtuk meg Kucharszki Zoltán lelkésztől. Jövőre három fiatal fog bizonyságot tenni hitéről, ami kevesebb lesz az ideinél, ugyanis az elmúlt vasárnap öten - négy lány és egy fiú - konfirmált. Ünnepi igehirdetésében Kucharszki Zoltán szavait János evangéliumából vett alapige köré fonta. Ebben kifejtette, hogy a konfirmálás mindig ünnep, hiszen gyarapodik a gyülekezet, és erre szüksége is van az anyaszentegyháznak és a maroknyi gyülekezetnek egyaránt. A konfirmáció alkalmával a fiatalok a hit útjára lépnek, tehát nem egy út végére értek, hanem egy út kezdetén vannak, a keresztényi élet egy magasabb lépcsőfokára léptek, fejtette ki a lelkész, hozzátéve: a konfirmáció alkalom a gyülekezetnek is az önvizsgálatra arról, hogy a felnőttek jó példával járnak-e a fiatalok előtt.

Szent Imre előtt

A kikérdezéskor - a megszólalás sorrendjében - Szűcs Krisztina, Kucharszki Ingrid, Varga Andrea, Szoták Anita és Kőrösi Kristóf válaszolt a lelkész kérdéseire, majd következett a hitvallás- és fogadalomtétel. A konfirmálók térdre ereszkedve fogadták az áldást, hogy önálló egyháztagokká váltak. A konfirmációs emléklapokat Kőrösi Gábor főgondnok és Ur Levente gondnok adta át, és mint kiderült, a fiatalok konfirmációs ajándéka a gyülekezetnek az a két falikarlámpa, melyek a karzat alatt világítanak mostantól. A konfirmáltak pünkösdkor vesznek először úrvacsorát, helyi szokás szerint a gyülekezet többi tagja előtt, családtagjaik társaságában. Az istentisztelet után a templom ajtajában, illetve a falu névadója, Szent Imre herceg templomkertbeli mellszobra előtt készültek el az emlékfotók.

Rencz Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!