Labdarúgó NBI

3 órája

A Paks a hosszabbítás végén szerzett góllal győzött Fehérváron

A Paks hátrányból felállva – emberelőnyben – 2-1-re legyőzte vendégként a Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

MW

Labdarúgó NB I - Fehérvár FC-Paksi FC

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Fehérvár FC – Paksi FC 1-2 (1-0) 

Sóstói Stadion, 3079 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Holender (45.), illetve Ötvös (75., 11-esből), Windecker (96.)

sárga lap: Larsen (18., 78.), Milicevic (41.), Holender (71.), illetve Ötvös (38.), Győrfi (65.), Kinyik (83.)

piros lap: Larsen (78.)

Fehérvár: 

Dala – Simut, Serafimov (Katona M., 62.), Larsen, Spandler, Milicevic (Bedi, 53.) – Csongvai, Melnyik (Pető, 35.) – Holender, Gradisar, Stefanelli

Paks: 

Simon B. – Győrfi, Vas (Silye, a szünetben), Kinyik, Ötvös, Szabó J. – Papp K., Vécsei (Zimonyi, 67.), Mezei (Varga R., 87.) – Haraszti (Windecker, a szünetben), Tóth B. (Böde, 67.)

Az első NB I-es meccsét játszó Győrfi Milánnal a soraiban a Paks kezdett jobban, Ötvös Bence ziccerénél nagyot kellett védenie a hazai hálóőrnek. A három belső védős felállásra váltó Fehérvár az első félidő közepén alakította ki első komolyabb helyzetét, de a vendégkapus biztosan ütötte ki a fejest. Sok hibával játszott mindkét együttes, így nem lett volna meglepő, ha a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulnak. Hogy mégsem így lett, az Holender Filipnek volt köszönhető, akinek a hatalmas góljával a Fehérvár megszerezte a vezetést.

Fordulás után gyorsan egyenlíthetett volna a Paks, azonban Windecker József büntetőjét kapufára ütötte, majd Tóth Barna ismétlését is kivédte Dala Martin. Tovább rohamoztak a paksiak, miközben a túloldalon Katona Mátyás első labdaérintése nyomán a kapufán csattant a labda. A hajrát egy újabb vendégbüntető vezette fel, ezt Ötvös Bence, értékesítette, majd a Fehérvár emberhátrányba került Kasper Larsen második sárga lapját követően. A tíz emberrel játszó hazaiaknak több lehetőségük is lett volna a győzelem kiharcolására, mégis a Paks örülhetett a végén, mert a jelzett hatperces hosszabbítás utolsó percében egy pontos lövéssel megnyerte a mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában