Baleset

2024.07.23. 12:08

Három gyerek sérült meg egy balesetben

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

Gyerekek sérültek meg egy közúti balesetben, ami hétfőről keddre virradó éjjel történt Várasfenesen (Finiș). Július 23-án éjjel 3.30 óra körül a 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentés egy várasfenesi lakostól, miszerint a háza közelében kigyulladt egy autó. A hívó fél megjegyezte, hogy a járműben nem látott senkit. Miközben a tűzoltók a helyszínre igyekeztek, egy másik hívás is érkezett, ezúttal egy kiskorútól, aki a balesetet jelentette be, megjegyezve, hogy ő és a másik két gyerek, aki vele utazott, ki tudtak szállni az autóból mielőtt az lángra kapott, de mindhárman megsérültek. A helyszínre a belényesi katasztrófavédelem tűzoltó- és mentőcsapata, a váradi rohammentők és a megyei mentőszolgálat munkatársai szálltak ki két autóval. A mentősök ellátták a 15, 13 és 9 éves bihardobrosdi fiúkat, majd kórházba szállították őket, a tűzoltók pedig eloltották a hevesen lángoló autót. A gépjármű egyébként azután kapott lángra, miután a kiskorú sofőr egy villanyoszlopnak ütközött vele.
A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a 15 éves bihardobrosdi fiú nem sokkal a baleset előtt lopta el az autót, és a másik két gyerekkel együtt útra kelt. Vezetés közben eddig még ismeretlen körülmények között elvesztette uralmát a lopott jármű felett, és nekiment az út szélén levő betonoszlopnak. A gyerekeknek sikerült kimászniuk az autóból, ami nem sokkal ezután lángolni kezdett. A belényesi rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés, jogosítvány nélküli vezetés és autólopás miatt indított nyomozást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!