Tárgyalás

2024.08.22. 19:15

Ítéletet hoztak az érsemjéni gyilkossági ügyben

Illusztráció

Több év és hosszas tárgyalások, halasztások után augusztus 22-én a bíróság meghozta az ítéletet abban az érsemjéni ügyben, melynek során Venkli Istvánt megölték és a holttestét elásták. A megölt férfi feleségét, V. T.-t 18 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték előre megtervezett emberölésben való részvétel miatt, társát, R. A.-t 23 évre előre megtervezett emberölés miatt, N. J. pedig, a férfi, akit felbéreltek, hogy gyilkolja meg Venkli Istvánt, 25 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, a kihirdetéstől számítva 10 napon belül megfellebbezhető. 

A gyilkosság 2021 decemberében történt, akkoriban részletesen beszámoltunk az esetről és a nyomozás részleteiről. A Bihar megyei Törvényszéki Ügyészség akkori közleményében ezt írta: ,,V. T., a férfi felesége, és annak barátnője, R. A., az áldozat unokatestvére tervezte el, hogy egy harmadik személy által megölik Venkli Istvánt. Ennek érdekében R. A. meggyőzte N. J.-t, hogy 40.000 lej ellenében vigye véghez a szörnyű tettet. A megegyezés alapján 2021. december 18-án 22 óra környékén R. A. elcsalta a későbbi áldozatot egy, az érmihályfalvi vámhoz vezető mellékútra, Barantó közelébe, ahol N. J. egy fejszével két ütést mért a férfi fejére, majd a két gyanúsított hastájékon több késszúrást is ejtett rajta, a halálát okozva. A gyilkosság elkövetését követően R. A. és N. J. előbbi autójával egy Érmihályfalva északnyugati határában levő mezőre, az egykori homokbánya közelébe szállították a holttestet, ahol eltemették.”

Az ügy és a nyomozás részleteire visszatérünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!