Rendőrség

2024.09.03. 13:58

Állatkínzót vettek őrizetbe

Forrás: Rendőrség

ERDON-összeállítás

A rendőrség 24 órás őrizetbe vett szeptember 2-án egy 49 éves biharszentjánosi férfit, akit állatcsonkítással, fenyegetéssel és rongálással vádolnak. Mindez az illető személy lakhelyén történt, augusztus 28-án, este 23 óra körül. A vád szerint a férfi többször megütött egy kaukázusi juhászkutyát egy fémkábellel, ezután a kutyát gyúlékony anyaggal locsolta le, majd felgyújtotta. Ezt követően bement a házba, ahol megrongált egy kályhát, és fenyegetően lépett fel egy 73 éves asszonnyal szemben. A kutya egyébként az élettársa édesanyjáé, és mindhárman ugyanazon a lakcímen élnek. A férfit még aznap éjjel, akarata ellenére beutalták egy nagyváradi kórházba. 
Az állatvédelmi rendőrség értesített egy állatorvost, aki a helyszínen ellátta a sérült kutyát, amely jelenleg kezelés alatt áll, és nincs veszélyben. A 73 éves asszonyt kihallgatták, majd a 49 éves férfi ellen ideiglenes védelmi rendeletet adtak ki, ennek értelmében augusztus 29. óta nem mehet az asszony vagy annak otthonának közelébe. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!