Kék hírek

8 órája

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Több mint 2000 személyt igazoltattak és közel 1500 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége október 18–20. között. A hétvégén zajlott 53 bevetésen 563 rendőr, 98 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 2099 személyt igazoltattak, továbbá 1485 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 525 bírságot szabtak ki 266.780 lej értékben. Ezek mellett 22 bűncselekményt jegyzőkönyveztek. A bírságok közül 435-öt közúti kihágások miatt szabtak ki: 296-ot gyorshajtásért, 26-ot szabálytalan előzésért, 15-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet szabálytalan parkolásért, ötöt ittas vezetésért, 81-et egyéb közúti szabálytalanságért, továbbá nyolc kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 86 jogosítványt és 37 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában