Kék hírek

1 órája

Büntetések és letartóztatás Bihar megyében

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 112 büntetést osztott ki, az ezekből befolyt összeg 54.440 lej. Hat járművezető jogosítványát felfüggesztették, illetve négy forgalmi engedélyt is elvettek. Gyorshajtásért 62 bírságot osztottak ki, 26-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 12-t vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, 12-t pedig egyéb kihágásokért. 

Letartóztatták. A rendőrség elfogott és letartóztatott október 10-én egy 33 éves nagyváradi férfit, aki ellen nemzetközi szintű körözést adtak ki a magyarországi hatóságok. A férfit Magyarország területén elkövetett emberölési szándékkal, csend- és rendzavarással, jogosítvány nélküli járművezetéssel és ittas járművezetéssel vádolják. A férfit Nagyváradon vették őrizetbe, az ügyet és a férfit át fogják adni a magyarországi hatóságoknak. 

Faügylet. A rendőrség és az Erdészeti Gárda továbbra is ellenőrzéseket tart, ennek során egy székelyhídi székhelyű kereskedelmi egységnél is vizsgálódtak. A vizsgálatok során kiderült, hogy hiányzik 21,08 köbméter fa a székhelyről. A céget 3000 lejre büntették és elrendelték a fa értékének elkobzását, 5560 lejt. Egy nagyváradi cégnél hasonló problémát észleltek, ott 28,82 köbméter fa hiányzott. A céget 5000 lejre büntették, a fa értékét pedig elkobozzák, 27.090 lejt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!