Mentési akció

2 órája

Elveszettnek hitt kutyát mentettek meg a tűzoltók

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Kutyamentési akcióban vettek részt október 23-án, szerdán a nagyváradi katonai tűzoltók. Egy munkás riasztotta őket 11.40 órakor, aki éppen Nagyváradon, a Graurilor utcán dolgozott, hogy egy kutya beleesett egy vízelvezető csatornába. A helyszínen a tűzoltók megállapították, hogy egy körülbelül két méter mély és 40–50 centiméter átmérőjű kanálisról van szó. A négylábúhoz való hozzáférést nehezítették a vízelvezető csövek, ezért ezekből egy részt le kellett vágni, majd egy tűzoltó leereszkedett a kutyához, s biztonságban kiemelte a kimerült és ijedt állatot. A mentési akció után a csatornát lefedték, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.

A mentési akció közben a cocker spaniel fajtájú kutya gazdája is a helyszínre érkezett. Mint kiderült, már szombat óta keresi elveszett kedvencét, s boldogan mondott köszönetet mind a tűzoltóknak, mind pedig az őket riasztó munkásnak.

Forrás: ISU

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában