FestiFall

2 órája

Zenéből sem volt hiány az őszi fesztiválon

Sandra, a nyolcvanas évek egyik sztárénekesnője lépett fel a FestiFall őszi fesztivál zárónapján, október 13-án vasárnap. A háromnapos fesztivált idén is tűzijáték zárta.

Fotó: Dan Ille

BN-összeállítás

A háromnapos FestiFall őszi fesztivál idén sem szűkölködött koncertekből, mindhárom napon több hazai és külföldi fellépő is énekelt a közönségnek. Az eseménysorozat központi helyszínén, a Szent László téren október 11-én a Mustang együttes, Damian Drăghici & Brothers, illetve David Ciente, Maria Chivu és a Grupul Jianca lépett színpadra. Október 12-én az esti koncertek sorát a The Urs kezdte, majd Andia és a Voltaj következett. A fesztivál zárónapján Ovidiu Komornik és Feli lépett fel, a sztármeghívott pedig Sandra, a nyolcvanas évek egyik közkedvelt énekesnője volt. Az utolsó koncert minden korosztályból vonzott érdeklődőket, volt aki nosztalgiából és más kíváncsiságból látogatott ki, hogy meghallgassa a maga idejében az európai slágerlistákat vezető német énekesnőt. A körülbelül egyórás koncerten felcsendültek a legismertebb számok is, mint a Maria Magdalena, az In the Heat of the Night vagy az Everlasting Love, amelyeket a közönség is együtt énekelt az előadóval. A 62 éves énekesnő, akinek dalaitól hangosak voltak a diszkók, 19 évig élt házasságban a román származású Michael Creţu zenei producerrel. A művésznő elmondta rajongóinak, hogy amikor két fia megtudta, hogy Romániában fog fellépni, megkérték, küldjön nekik egy fotót a koncertről. Épp ezért Sandra arra kérte a váradi közönséget, hogy kapcsolják fel telefonjuk lámpáit, és így készítsenek egy csoportképet, amit majd elküldhet gyermekeinek. Az energikus koncert éneklésre és táncra csábította az idősebb és fiatalabb korosztályt is.

Fotó: Dan Ille


Jazz a parton
Idén is megszervezték a tavaly nagy sikernek örvendett Jazz a parton eseményt, melynek keretében a fesztivál három napján a Darvas-ház közelében felállított színpadon jazzegyüttesek léptek fel. Jó ötletnek bizonyult a színpad áthelyezése a volt Rimanóczy Szálló mellől, hiszen így nem zavarták a Bémer-téren zenélő lemezlovasok, sem a főtéri koncertek a jazzmuzsikát. A tavalyi évhez hasonlóan, kellemes környezetben, asztaloknál helyet foglalva, finom falatokkal és borokkal lehetett élvezni a fellépők előadását. A városközpont többi helyéhez hasonlóan itt is nagyon sokan voltak, főleg az esti órákban. A Jazz a parton idei fellépői október 11-én a temesvári Nonconformist Anthology, valamint a Norzeatic şi Qinta spartă nevű formáció voltak, október 12-én a Shekband nevű ukrán együttes és a romániai Jazzybit játszott, október 13-án pedig a szintén hazai Amphitrio lépett fel, majd a magyarországi Nagy Emma Quintet muzsikált.
Az este zenével kísért, látványos tűzijátékkal zárult, amely közel tíz percig tartott, megörvendeztetve a központban összegyűlt több ezer embert. Sokan megörökítették a színes fényekkel barázdált eget, a kicsik pedig tapsoltak és élvezték a műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában