Ügyintézés

2020.06.02. 08:54

Újranyit a nagyváradi honosítási iroda

Június 2-án, kedden újra várja a magyar állampolgárokat, illetve a leendő magyar állampolgárokat a nagyváradi honosítási iroda. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székházában, a Jean Calvin/Kálvin János utca 1. szám alatt hétfőn, szerdán, pénteken 9–13 óra között, kedden és csütörtökön 14–18 óra között várják az érdeklődőket.

Elsősorban a következő kérdésekben, ügyekben lehet hozzájuk fordulni: a magyar állampolgársághoz szükséges íratok összeállítása, Magyar Igazolvány, Pedagógus Igazolvány, Diákigazolvány és pótfüzet igénylése, a Köldökzsinór Program keretén belüli anyasági támogatások, fiatalok életkezdési támogatása (babakötvény), Start-számla nyitása stb. Mindezek mellett érdeklődni lehet a házasságkötés, születés, válás, elhalálozás bejelentéséhez szükséges iratcsomók összeállításáról, a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges tudnivalókról, vagy éppen más anyaországi okiratok (útlevél, személyi, lakcímkártya stb.) igénylésének lehetőségeiről.

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az irodában ügyeiket intézőket a következőkre kérik: tartsák be a kétméteres távolságot, viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot, fertőtlenítsék a kezüket az irodába való belépéskor. Ugyanakkor arra kérik az érdeklődőket, hogy ha bármilyen betegség tüneteit (pl. láz, gyengélkedés, köhögés, hűléses tünetek stb.) tapasztalnak magukon, maradjanak otthon.

Amennyiben hosszabb idejű ügyintézésre van szükségük, időpontegyeztetésért hívják a 0259/220-126-os telefonszámot.

Borítókép: Illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában