Zarándoklat

2024.05.27. 16:57

Papok és szerzetesek zarándoklata Szentjobbra

Archív felvétel

Forrás: romkat.ro

„Ébredjünk fel az álomból, lépjünk ki a közönyből, nyissuk ki saját börtönünk rácsait, amelybe olykor bezárkóztunk, hogy mindannyian felfedezhessük saját hivatásunkat az Egyházban és a világban, valamint, hogy a remény zarándokai és a béke megteremtői lehessünk!” (Ferenc pápa üzenete a hivatások 61. világnapjára)

A Pray-kódex naptára szerint 1084. május 30-án Szentjobbon talált rá Szent László király Szent István ereklyéjére, majd tiszteletére itt bencés monostort alapított. Az ünnepet megelőző napon, 2024. május 29-én, szerdán az egyházmegye papjai és szerzetesei ismét Szentjobbra zarándokolnak, és 11 órakor szentmisén vesznek részt a helyi plébániatemplomban. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyés püspök, szónoka pedig Franz Peter Tebartz van Elst püspök, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának tagja lesz, aki a 2025-ös jubileumi évről fog majd beszédet tartani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában