Bírság

2024.05.14. 18:26

Szabálytalanságok miatt büntetett a Bihar megyei fogyasztóvédelem

Ideiglenesen bezárták a Nagyvárad-Őssiben működő Kaufland bevásárlóközpont grill részlegét a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség ellenőrei.

Forrás: Fogyasztóvédelem

ERDON-összeállítás

Fogyasztói bejelentést követően ellenőrzést végzett a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a Váradőssiben található Kaufland bevásárlóközpontban május 10-én. Az akció során több szabálytalanságot is észleltek az ellenőrök. 

Többek között a következők miatt szabtak ki bírságot: a hűtőhelyiségek piszkosak voltak, ételmaradékot, port, rozsdafoltokat és csomagolóanyagokat is találtak bennük; egyes fagyasztott termékek eljegesedtek; rothadásnak indult gyümölcsöket és zöldségeket, valamint sérült csomagolású termékeket árusítottak; a pékáruk sütője piszkos volt; a grill részlegen rossz higiéniai körülmények uralkodtak (hiányzott az ajtóról a szúnyogháló, zsírlerakódásos eszközöket használtak, a terület poros, zsíros és pókhálós volt, a földön kiömlött folyadék volt stb.). Mindezek miatt a fogyasztóvédelem öt bírságot szabott ki összesen 46.000 lej értékben. Továbbá 25.000 lej értékű áru forgalmazását véglegesen betiltották, a problémák felszámolásáig bezárták a grillrészt és ideiglenesen néhány hűtő üzemeltetését is leállították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában