Ajánló

2024.06.06. 08:52

A mesterséges intelligenciáról szerveznek konferenciát

A generatív mesterséges intelligencia demisztifikálása: lehetőségek és veszélyek címmel szerveznek konferenciát június 10-én, hétfőn 17 órától a Körösvidéki Múzeumban. A konferencia a mesterséges intelligencia, a generatív mesterséges intelligencia mechanizmusai és gyakorlati alkalmazásai iránt érdeklődő nagyközönségnek szól, a digitális tartalomgenerálástól a személyre szabott megoldásokig az orvostudományban és az oktatásban. A mesterséges intelligencia alapjairól dr. Ioan Roxin egyetemi oktató fog előadást tartani, aki ötven év után tér vissza Nagyváradra, ahol a Iosif Vulcan Pedagógiai Líceumban végezte középiskolai tanulmányait. John Roxin a franciaországi Montbéliard-ban található Franche-Comté-i Egyetem professzora, szakterülete az információs és kommunikációs tudományok. Több mint 44 éves egyetemi oktatói pályafutása során számos kutatási projektben vett részt, és több tudományos munkacsoportot koordinált.
A konferencia a Körösvidéki Múzeum és a Nagyváradi Egyetem Történelem, Nemzetközi Kapcsolatok, Politikatudományi és Kommunikációtudományi Karának szervezésében, a franciaországi Franche-Comté Egyetem (UFC) ELLIADD Kutatóközpontjának partnerségében, a Bihar Megyei Tanács és Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának támogatásával valósul meg. A belépés ingyenes, a terem befogadóképessége 150 férőhely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában