Beszámoló

2024.06.05. 12:22

Nagyváradi csoport is részt vett a Békemeneten

A június elsején Budapesten megrendezett Békemeneten részt vett egy népes nagyváradi csoport, akikhez a Bihar megyei Örvéndről is csatlakoztak érdeklődők.

BN-összeállítás

A baloldali, liberális sajtó már az indulás előtt igyekezett rágalmaival lejáratni a Nagyváradról induló buszos utazást, de ez nem szegte kedvét a Békemenetre utazóknak. Szép kora nyári, kisebb esőkkel tarkított időben érkezett a csoport Budapestre, ahol a Margitszigettel szembeni pesti rakparton biztosítottak helyet a buszoknak a szervezők. A Margitsziget környéke, de a Duna melletti belvárosi rész is le volt zárva a forgalom elől, magyar lobogókkal felszerelkezett tömeg hömpölygött mindenfelé, amerre csak ment a nagyváradi csoport. A Békemenet a Lánchíd pesti oldaláról indult, majd a rakparton vonult végig, elhaladva az Országház előtt. A nagyváradi csoport végig együtt vonult a tömeggel, majd a Margit hídon a Nagyvárad feliratú piros-fehér-zöld lobogóval várták a további érkezőket. A menet élén haladó Bayer Zsolt publicista hangos szóval üdvözölte, köszöntötte a csoportot a feliratos zászlót látva. „Köszönjük Nagyvárad” – hallatszott mindenfelől, majd vastapssal köszöntötték és éltették a nagyváradiakat. Felemelő érzés volt a trianoni diktátum évfordulója előtti napokban, a nemzeti összetartozás jegyében megtapasztalni ezt a nemzettestvéri szeretetet.

A nagyváradi csoport szinte a pódium előtt tudott helyet foglalni a hatalmas, többszázezres tömegben. Orbán Viktor, a nemzet miniszterelnöke, itt tartotta meg beszédét, amit nagy figyelemmel és tetszésnyilvánítással fogadott a tömeg. A csoport utazásának szervezői és a résztvevő nagyváradiak jelenlétükkel – a balliberális fanyalgóknak is üzenve – Orbán Viktor Békemeneten elmondott szavaival összhangban tettek tanúbizonyságot arról, hogy „nekünk van egy nagy közös szerelmünk, úgy hívják: Magyarország”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában