Kultúra

2024.06.24. 13:00

Utazás a zene és az irodalom világába

„Körös menti Párizs régi fénye…” címmel zenés-irodalmi utazásra invitálta az érdeklődőket szombat délután a Sola Fide Kulturális és Közösségi Egyesület a Szent László Napok keretében.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az EFA kiállítási központban zajlott rendezvényen a közreműködők azt a kort idézték meg, amikor Várad „csillagként fénylett” az irodalom egén, Janus Pannoniustól Horváth Imréig. A műsort összeállította Fórian Andrea művészeti vezető, egyesületi elnök és Boros Beatrice zeneszerző, rajtuk kívül még felléptek: Thurzó Sándor József brácsaművész, Füzesi Edit zeneszerző, Fazakas Ildikó református lelkész és Török Sándor előadóművész.
Többek közt felcsendült: Krúdy Gyula – Nagyvárad (részlet), Isten első királyunkkal… – acapella, Michael Haydn – Ave Regina, Dutka Ákos – Haza kell mennem, Horváth Imre – A béke érdekében.
Az én Nagyváradom című egynapos nemzetközi fotótárlatot is meg lehetett tekinteni, melyet a nagyváradi születésű Paul Bock (USA), Mészáros Ödön és Kiss András (Magyarország), Najla Angawi (Szaud-Arábia), Tazaki Ryuichi (Japán), Jusztin László és Barát Attila (Szerbia), Oros Claudiu és Tóth István  (Románia) fotóművészek alkotásaiból állította össze az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában