TechPlay Adventures

2024.07.03. 08:44

A robotikával és a programozással ismerkedtek

Ciucur Losonczi Antonius 

Sikeresen zárult a TechPlay Adventures elnevezésű projekt a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A diákok lelkesedése és kíváncsisága volt a kulcsa a nemrégiben véget ért projekt sikerének a Szent László Líceumban. 

A Nagyváradi Közösségért Alapítvány (Fundaţia Comunitară Oradea) által koordinált és a Ştiinţescu 6.0 Program keretében finanszírozott projekt célja az volt, hogy bevezesse a fiatalokat a robotika és a programozás világába, innovatív és lebilincselő oktatási élményt nyújtva a résztvevőknek. Harácsek Klementina tanár irányításával az érdeklődő gyerekek sikeresen elvégezték az összes tervezett tevékenységet. 

A diákok egyedülálló lehetőséget kaptak, hogy fejlesszék technikai és kreatív készségeiket a Lego Education Spike készletek segítségével. A záróünnepség keretében a gyerekek bemutathatták eredményeiket a büszke szülők és rokonok előtt. Az esemény csúcspontja az oklevelek átadása volt, amely egy fontos mérföldkövet jelentett mind a diákok, mind pedig az iskolai közösség számára. 

„Rendkívül büszkék vagyunk minden gyerekre, aki részt vett ebben a projektben. Kíváncsiságot, kreativitást és elszántságot tanúsítottak, és örülünk, hogy hozzájárulhattunk személyes és tanulmányi fejlődésükhöz” – nyilatkozta portálunknak Harácsek Klementina, aki több mint harmincéves tapasztalattal rendelkezik a gyakorlati fizika oktatása terén. Hozzátette: folytatásként a következő tanévtől továbbra is ingyenesen fog működni a robotika szakkör az ő irányításával, azokkal az eszközökkel, amiket ennek a projektnek a keretén belül szereztek be. Így a diákok továbbra is lehetőséget kapnak arra, hogy fejlesszék technikai készségeiket, és mélyítsék tudásukat a robotika terén. „A TechPlay Adventures projekt, amelyet a Nagyváradi Közösségért Alapítvány támogatott, valódi utazás volt a technológia világába, amely inspirálta a fiatalokat, hogy folytassák felfedezéseiket, és tovább fejlesszék szenvedélyüket a tudomány, főleg a mérnöki tudományok iránt”, fogalmazott Harácsek Klementina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában